www.hayatisaglik.com | kan tahlili, idrar tahlili, hastalıklar, sağlık bilgileri, beslenme, diyet.



PTH (Parathormon) testi nedir ?

PTH testi, kandaki parathormon seviyesini ölçer. Parathormon, paratiroid bezleri tarafından üretilen bir hormondur. Paratiroid bezleri boyunda, tiroid bezinin yanında bulunan bezelye boyutlarında 4 adet bezdir.

Paratiroid bezlerinin normal çalışması ile kan kalsiyum düzeyi ayarlanır.

PTH düzeylerinin yüksek veya düşük olması kemikler ve böbrekler ile ilişkili problemlere sebep olur. Bu durum kalsiyum ve D vitamini düzeylerinde değişikliklere yol açar.

PTH nereden salgılanır ?

PTH, paratiroid bezlerinden salgılanır. Paratiroid bezleri boyunda bulunur.

Tiroid bezinin arkasında yer alan bezelye veya düğme büyüklüğünde olan paratiroid bezleri vücut kalsiyum düzeyine son derece duyarlıdır. Kanda dolaşan kalsiyum miktarı azaldığında paratiroid bezleri uyarılır.

Bu uyarı sonucu paratiroid bezlerinden salgılanan PTH, kemiklerden kalsiyum salınmasına yol açar.

Ayrıca, böbreklerden kalsiyum kaybı da azalır. Böylece, kanda kalsiyum seviyesi yükseltilmeye çalışılır.

İnaktif formda olan D vitamininin böbreklerde aktif forma dönüşümü de PTH uyarısı ile olur. Aktif D vitamini ise bağırsaklardan kalsiyum emilimini artırarak kan kalsiyumunu yükseltir.

Kanda kalsiyum düzeyi çok yükseldiğinde ise, daha az PTH salınır ve kemiklerden kalsiyum salınımı azaldığı gibi böbreklerden kalsiyum atılımı da artar. Bunun sonucu olarak kandaki yüksek kalsiyum düzeyi normal seviyeye indirilir.

paratiroid bezleri

PTH testi için gerekli örnek nedir ?

Test koldan alınan kan veya idrar örneğinde yapılır.

PTH testi neden yapılır ?

  • Kandaki anormal kalsiyum düzeyi sebebini araştırmak için,
  • Paratiroid bezlerinin aşırı çalışıp çalışmadığının saptanması için,
  • Kronik böbrek hastalığı olanların takibi için,
  • Paratiroid bezi çıkartma ameliyatlarında ameliyatın başarısını belirlemek için PTH testi istenir.

 

PTH testi normal değerleri nelerdir ?

Aşağıda verilen değerler testin yapıldığı laboratuvara, kullanılan metoda ve testin yapıldığı cihaza göre değişiklik gösterebilir.

Kandaki PTH düzeyleri: 10-65 pg/mL arasındadır.

Yüksek değerler ne ifade eder ?

  • Paratiroid bezi büyümeleri,
  • Paratiroid bezi tümörleri,
  • Düşük kan kalsiyum düzeyi,
  • Böbrek hastalıkları,
  • Böbrek yetmezliği,
  • D vitamini eksikliği,
  • Akciğer, böbrek, pankreas veya yumurtalık kanserleri PTH değerlerinin yükselmesine sebep olabilir.

 

 Düşük değerler ne ifade eder ?

  • Paratiroid bezi hasarı (boyun bölgesinde yapılan ameliyatlar, radyasyon tedavisi),
  • Aşırı alınan D vitamini,
  • Aşırı alınan kalsiyum,
  • Lenfoma,
  • Multiple myelom,
  • Düşük magnezyum düzeyi PTH değerlerinin düşmesine sebep olabilir.

 

Test sonuçları mutlaka doktorunuz tarafından değerlendirilmelidir.

Testin sonucunu etkileyen faktörler nelerdir ?

  • Lityum, furosemid, idrar söktürücüler, rifampin ve fosfat içeren ilaçlar gibi PTH düzeyini yükselten ilaçların kullanımı,
  • Simetidin, propranolol gibi PTH düzeyini düşüren ilaçların kullanımı,
  • Hamilelik,
  • Emzirme dönemi,
  • Yüksek kolesterol ve trigliserit düzeyleri,
  • Test öncesi 1 hafta içinde radyoaktif madde kullanılan bir girişimin yapılmış olması.
loading...


Bu yazılar da ilginizi çekebilir:


FaceBook ta paylaş


***Bu konu ile ilgili görüş bildirmek ve soru sormak için; alttaki YORUM FORMU 'nu kullanınız.


Etiketler: , , ,


PTH (Parathormon) testi nedir ? konusunda yapılan yorumlar

  1. hatice diyor ki:

    Merhaba
    PTH 27.1 normal degerler (47-102)
    Kalsiyum 10.1 normal degerler (8.5- 10.5)
    Albumin 5.1
    Sodyum 139.7 normal deger (135-145)
    Potasyum 4.5 normal deger (3.5-5.5)
    Fosfor 3.1 normal deger (2.5-4.5)
    Pth degerim dusuklugu sorun olur mu ?
    Tesekkurler

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Sonuçlarınıza göre PTH ‘ın düşük çıkmış olmasının sorun yaratmadığı görülüyor. Muhtemelen D vitamini düzeyiniz yüksektir. Sağlıklı günler dileriz.

  2. pınar diyor ki:

    pth serum 542,7 çıktı.d vitamin de düşük ne önerirsiniz

  3. adzrt diyor ki:

    Merhaba,

    D vitamini 17
    Kalsiyum 11.6
    Parathormon 82

    Yorumlayabilir misiniz?
    Devit kullanmamda bir sakınca olur mu?

    Teşekkürler.

  4. mehmet kırsaş diyor ki:

    sayın dr. bey troit yetmezliği var ayrıca parathorman sıfıra düşmüş ne yapmalıyım teşekkür ederim

  5. turgay gürses diyor ki:

    normal deger sınır 15-65 olan laboratuvarda PHT degeri sonuç 6.71 cikıyor bu kemiklerde ayak bileklerinde yürüme güçlüğüne agrıya yol açar mı?? tedavi nasıl yapılır…

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Bu test sonucunu direk olarak ayak bilek ağrısı ile bağdaştırmak biraz güç olabilir. PTH düzenini neden düşük çıktığı araştırılabilir. Örneğin D vitamin düzeyi ölçümü yapılmış mıdır, yapıldıysa sonucu kaç çıkmıştır. Test sonucunuzu sizi muayene eden doktora göstererek onun görüşünü almanız önemlidir. Sağlıklı günler dileriz.

  6. PINAR diyor ki:

    İYİ GÜNLER…

    BABAMIN TAHLİL SONUÇLARI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.YORUMLARSANIZ SEVİNİRİM.

    Nötrofil oranı (NEUT%) 41,30 REFERANS DEĞERİ: 45-78 ARASI
    PTH Parathormon.intakt 74,0 15-68,3 ARASI

    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER…

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Babanızın PTH test sonucu biraz yüksek çıkmış. Acaba D vitamin düzeyine bakıldı mı? Eğer D vitamini düşük ise doktorunuza başvurarak D vitamini almanız faydalı olacaktır. Sağlıklı günler dileriz.

  7. demet diyor ki:

    Merhaba pth 11, D vitaminim 37. pth değeri normal midir? bu kış 3 ampül d3 kullanmıştım, ona bağlı pth düşmüş olabilir mi? teşekkürler

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      PTH değeriniz alt sınıra yakın ama normal sınırlar içindedir (sitemizde verdiğimiz referans aralığına göre). D vitamini seviyeniz de normaldir. PTH seviyesinin alt sınırlara yakın olmasının nedeni almış olduğunuz D vitamini olabilir. Belirli bir süre sonra tekrarlanabilecek testlerin artış veya düşüşüne göre tekrar değerlendirme yapılabilir. Sağlıklı günler dileriz.

  8. nuran güler diyor ki:

    merhaba parathormon testım * 107.2 cıktı ne anlama gelıyor acaba yüksekmi

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Testi yaptırdığınız laboratuvarın vermiş olduğu referans aralığı ve birime göre değerlendirme yapmak gerekir. Bu sonuç bizim referans aralığımıza göre biraz yüksektir. PTH yüksekliğinin sebepleri yazımızda belirtilmiştir. Sağlıklı günler dileriz.

  9. Dadaş24 diyor ki:

    Merhaba eşimin Ferritini 9,76 Referans deyerleri 13-150 arası parathormon 86,11
    çıktı hangi testleri yaptırmam lazım veya hangi bölüme gitmem lazım..

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Eşinizin demir depolarının azaldığı anlaşılıyor. Buna bağlı olarak demir eksikliğine bağlı kansızlık gelişecektir. Aile hekiminize veya bir dahiliye uzmanına başvurabilirsiniz. Onlar gerekenleri yapacaktır. Geçmiş olsun dileklerimizle.

  10. sevall diyor ki:

    MERHABA HOCAM BENIM PTH TESTİM 13.8 D VİTAMİNIM İSE 6.4 ÇIKTI TEDAVİSİ NEDİR ? TEŞŞEKKÜR EDERİM

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      D vitamin düzeyiniz düşük çıkmış. Bu durumda test sonucunuzu doktorunuza gösteriniz. O size gerekli tedaviyi verecektir. Sağlıklı günler dileriz.

  11. Nurten Tekin diyor ki:

    yi günler hocam ablam 1 yıl önce troidlerini aldırdı. 3 aylık kontrol sonrası T3: 2,2, T4 0,84, kalsiyum 9,75 sodyum 139, potasyum 4,78, TSH 8,43, Alkan fostafoz 54, Parathormon (PTH) 113,7 çıktı ne yapmamız gerekir. yardımcı olurmusunuz. dr. 1 hafta sonra gelecek.

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Kalsiyum yükselmemiş olduğu için doktorunuzun dönüşünü bekleyebilirsiniz. Doktorunuz PTH yüksekliğinin sebebini araştıracaktır. Sağlıklı günler dileriz.

  12. göksel diyor ki:

    en son ölçüm kalsiyum 10.7 pth :19,5-75,00=68,1 fosfor:2,5-4,2=2,65 vitamin d ise 77 çıktı

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      PTH sonucunuz normal aralıkta olmasına rağmen üst sınıra yakın, D vitamini de yüksek çıkmış. Bizce bu durumda D vitamini kullanımını biraz azaltmanızda fayda vardır. Muhtemelen geçen kalsiyum ölçümünden sonra D vitaminini azaltmanız kalsiyumun 10.7’ye düşmesini sağlamış. Bu durumu doktorunuza da danışınız. Gerekli D vitamini dozunu o belirleyecektir. Sağlıklı günler dileriz.

  13. göksel diyor ki:

    merhaba devit ampul kullanıyorum d vitamini seviyemi ölçtürmedim rutin faydalıdır diye 15 günde bir ampul olarak pazartesi kullandım tahlil yaptırdım kalsiyum 8,5-10,3 aralığında 11,3 çıktı bu yükseklik çok mu?Sebebi d vitamini olabilir mi?

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Kalsiyum seviyesinin yüksekliği PTH veya D vitamini yüksekliğine bağlı olabilir. Bu sebeple bu iki testi yaptırarak seviyelerinin belirlenmesi daha uygun olabilir. Eksiklik bulunması durumunda ne kadar kullanmanız gerektiği de doktorunuz tarafından belirlenir. D vitamininin fazlası da zararlı olduğundan dikkatli olmakta fayda vardır. Sağlıklı günler dileriz.

  14. ulvin diyor ki:

    Merhaba.
    Önceki soruma cevab verdiyiniz icin tesekur ederim.
    PTH yüksekliğinin sebebi D vitamini düşüklüğü olduğu kadar farklı sebeplere bağlı da olabilir. Paratiroid bezinde bulunabilecek adenom da PTH yükselmesi yapabilir. Paratiroid bezi bu yönden araştırılabilir.
    Anemin kan tahlilinin cevabi olaraq
    Pth adenom arastırılmalıdır yazmışsınız bu sakıncalı bi seymidir?Kendimizin PTH adenom olub olmamasını nasıl biliriz? Nasıl hiss edəriz?Pth bezini agrılı olmasını kendimiz nasıl anlarız?(Anemin yası 56 Pth 196.9 D vitamini 14.8)

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Paratiroid adenomu paratiroid bezinde bulunan ve aşırı PTH üretimine sebep olan iyi huylu kitlelerdir. Genellikle PTH yüksekliğinin araştırılması esnasında ortaya çıkar. Bunlar iyi huylu kitlelerdir. Adenom tespit edilmesi durumunda cerrahi operasyonla alınır. Doktorunuz bu konuda gerekenleri yapacaktır. Sağlıklı günler dileriz.

  15. elvin diyor ki:

    Merhaba .Pth yuksek olması D vitaminin düsük olması migrenə yol acarmı?
    Pth yuksek oldugu D vitamini dusuk oldugu taqdirde hansı kotu yonleri vardır?
    İnsan bunu oz vucudunda nasıl hiss eder?
    Pth bezleri nasıl muayine olunur?
    Önceden tesekurler.

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Vücutta D vitamininin az olduğunu anlamak için tahlil yapmak gerekir. PTH yüksekliği kemiklerden aşırı kalsiyum salınmasına ve kemiklerin zayıflamasına yol açabilir. D vitamini düşüklüğünün kanser dahil birçok hastalıkta etken olduğu düşünülmektedir. Migren ile ilgili belirgin bir bilgi yoktur. Paratiroid bezlerinin muayenesi için ultrason veya MR tetkikleri yapılabilir. Sağlıklı günler dileriz.

  16. ulvin diyor ki:

    Bu anemin tam kan tahlilidir.(yas 56)

    FBS 119
    Urea 43
    Creatinine 1.12
    Uric acid 6.2
    Triglycerides 94
    Total cholesterol 258
    Vitamine D 14.8
    Calcium 9.5
    Phosphoruse 3.77
    İron 106
    TİBC 255
    Total Bilirubin 0.95
    Direct Bilirubin 0.29
    SGOT 17
    SGPT 16
    Alk phosphatase 159

  17. ulvin diyor ki:

    Merhaba.Anem kan tahlil yaptırdı PTH 196.9 D vitamini 14.8 cıkmışdır.PTH deyerinin yuksek olmaının sebebi D vitaminin dusuk olmasımıdır.
    Onceden tesekkurler.

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      PTH yüksekliğinin sebebi D vitamini düşüklüğü olduğu kadar farklı sebeplere bağlı da olabilir. Paratiroid bezinde bulunabilecek adenom da PTH yükselmesi yapabilir. Paratiroid bezi bu yönden araştırılabilir. Sağlıklı günler dileriz.

  18. büşra diyor ki:

    Merhaba,
    Testin yapıldığı laboratuvarın referans aralığı 19.8-74.9 pg/mL
    arasında. benim ki ise 3.21 normal midir?

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Sizin sonucunuz belirtilen referans aralığına göre düşük çıkmıştır. Yazımızda düşük değerlerin olası sebepleri belirtilmiştir. Sağlıklı günler dileriz.

  19. AYŞE diyor ki:

    PARATHORMONUMUZUN DÜŞMESİ İÇİN NE YİYİP NE İÇMEMİZ LAZIM ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Öncelikle parathormonun neden yükseldiğinin belirlenmesi gerekir. PTH yüksekliğine sebep olan bir paratiroid adenomu ise yapılması gereken şey paratiroid bezlerinin cerrahi olarak alınmasıdır. Eğer adenom yoksa bu kez diğer sebepleri araştırmak gerekir. D vitamini seviyesinin düşüklüğü de PTH yükselmesine yol açabilmektedir. Bu sebeple D vitamini testi yaptırabilirsiniz. Eğer düşüklük varsa D vitamininin normal seviyesine çıkması parathormon seviyesini düşürecektir. Başka bazı hastalıklar da PTH seviyesinin yükselmesine yol açabilir. Bu durumların araştırılması için doktorunuza başvurmanızı öneririz. Sağlıklı günler dileriz.

  20. AYŞE diyor ki:

    PARATHORMONUN DÜŞMESİ İÇİN NE YAPMALIYIZ ?

  21. ahmet diyor ki:

    sekiz sene diyalizden sonra nakil oldum.bu arada 4 sene önce baypas dan 5 damarım değişti.aynı zamanda ankilozan spondolit olduğumu öğrendim.bir kaç gün önce test sonuçlarımda parathormon değerim 783,5 çıktı.nasıl bir tedavi uygulanır.en kısa sürede cevabınızı bekliyorum..

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Organ nakli yapılan kişilerin her türlü takipleri kendi doktorları tarafından yapılmalıdır. Bu sebeple çıkan sonucunuzu doktorunuza gösterip onun tavsiyelerine göre hareket etmelisiniz. Sağlıklı günler dileriz.

  22. SABİHA diyor ki:

    MERHABA, ANNEM 46 YAŞINDA RAHATSIZLIĞI YÜZÜNDEN RAHMİNİ 1 YIL ÖNCE ALDIRMAK ZORUNDA KALDI, BAŞKA BİR RAHATSIZLIK YÜZÜNDEN DE DOKTOR TAHLİL İSTEDİ KALSİYUM 10.8 ANCAK PARAT HORMONU 569.5 OLARAK ÇIKTI, YORUMUNUZU BEKLİYORUM, ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Paratiroid hormon düzeyinin yükselmesine yol açabilecek paratiroid adenomu veya böbrek hastalıkları gibi durumlar açısından araştırılmalıdır. Bunun için doktorunuza başvurunuz, o sizi gerekli branşlara yönlendirecektir. Sağlıklı günler dileriz.

  23. tuba diyor ki:

    Meraba pth hormon 115.6 D vitamını 12.6 bu değerler nasıl teşekkurler

  24. tuba diyor ki:

    Merhaba pth hormonum 115.6 D vitamınımde 12.6 bu değerler nasıl teşekkurler

  25. öznur diyor ki:

    İyi günler,

    Annem 66 yaşında PTH seviyesi ilk tetkikte 74.70, 25-Hidroksi vitamin D si 18.03 ikinci tetkikte PTH si 87.69 Vitamin D si 44.85 sizce ne ifade etmektedir.Kalsiyumu da 10.8 civarında çıkıyor yüksek olduğu için kalsiyum ilacı kullanmıyor, D vitamini her gün 5 damla kullanmasını önerdi doktor,birde benoyl kullanıyor haftada bir.

    Saygılar.

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Muhtemelen doktorunuzun da önereceği gibi PTH seviyesinin yükselmesine sebep olan etmenlerin araştırılması uygun olacaktır. D vitamini düzeyi yükselmesine rağmen PTH düzeyinde artış olması akla başka bir sebebin olabileceğini getirmektedir. Sebeplerden biri böbrek fonksiyonlarındaki bozulma olabilir. Gerekli araştırma için doktorunuza başvurunuz. Sağlıklı günler dileriz.

  26. suna diyor ki:

    mrb
    pth 24.6 normalmi

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Testin yapıldığı laboratuvarın referans aralığı 10-65 pg/mL arasında ise sizin sonucunuz normaldir. Sağlıklı günler dileriz.

  27. emine diyor ki:

    Merhaba pth hırmonum 186 d vitamınımde 25 bu durum neye işaret teşekkurler

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Paratiroid bezinin fazla çalışmasına sebep olan bir durum söz konusudur. Kan kalsiyum ve fosfor düzeylerinin de test edilmesi sonuçların yorumlanması açısından önemlidir. Bir dahiliye uzmanına başvurarak muayene olmanızda ve görüşlerini almanızda fayda vardır. Sağlıklı günler dileriz.

  28. Parathormon hakkında diyor ki:

    Merhaba, parathomon tahlilimle ilgili yardımcı olursanız sevinirim.2.8.2015 tr yaptırdığım tahlilde 137 çıktı.2.12.2015 tr ise 110 çıktı bunun anlamı nedir?calsium kan tahlilinde 9 kalsiyum eksikliğinden kaynaklanır mı? geçen tahlile göre düşmesi neyi ifade eder.teşekkür ederim.

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      D vitamini eksikliğine bağlı olarak PTH yükselebilir. Yaz aylarında genellikle güneşin etkisiyle vücutta D vitamini üretilir. Geçen süre içinde D vitamininizin yükselmiş olması PTH hormonunda düşüşe sebep olmuş olabilir. Bir D vitamini testi ile bu durum ortaya konabilir. Gerekirse kış ayları boyunca D vitamini alınarak PTH miktarı normal seviyelerine düşürülebilir. Lütfen doktorunuza başvurunuz. Sağlıklı günler dileriz.

  29. Ayşe diyor ki:

    Merhaba benim pth 135.9 çıktı D vitamini 9.7 çıktı dr bana D vit 3 damla verdi ne anlama geliyor bu dozları nasıl almam gerekir teşekkür ederim

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      D vitamininizin düşük olması sebebiyle doktorunuz D vitamini kullanmanızı önermiş. D vitamininin düşüklüğü PTH yükselmesine yol açmış olabilir. D vitamini seviyesini yükseltmek ve böylece kalsiyum emilimi, kan dolaşımındaki kalsiyum miktarı ve kalsiyumun kemiklere yerleşebilmesi için vücuttaki denge sağlanabilir. D vitamini damlasını nasıl almanız gerektiğini eczacınıza sorabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

  30. Ogün diyor ki:

    Meraba 1 ay önce troid ameliyatı oldum her iki lop alındı tetikte kalsyum değeri 9.6 paraThon 11.6 çıktı ancak vücudumda ağız çene ve kol bölgelerinde uyuşma oluyor 1 aydır ck ckmb ldh yüksek çıkıyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Yeniden bir parathormon testi ve bir kalsiyum testi yaptırmanızda fayda vardır. Bu test sonuçları normal çıkarsa, şikayetlerinizin sebebini araştırmak için başka incelemeler yapılabilir. Sağlıklı günler dileriz.

  31. GÜLŞEN diyor ki:

    parathormon degerim 96.80 çıktı 1.5 yıl önceinde rahim ameliyatı oldum yüksek çıkmasının bununla bir ilgisi varmıdır

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      Parathormon değeriniz yüksek çıkmış. D vitamini testi yaptırmanızı önerebiliriz. Bunun sonucuna göre doktorunuz gerekli tedaviyi önerecektir. Sağlıklı günler dileriz.

  32. selvi diyor ki:

    Merhaba parathormon testimi sonucu 84.75 çıktı. Çocuk emziriyorum.onunla bir alakası var mıdır. Teşekkürler .

    • dradmin diyor ki:

      Merhaba,
      PTH seviyesinin emzirme ile ilişkisi pek de yoktur. D vitamini tahlili yaptırdınız mı ? Muhtemelen düşük çıkacaktır. Onun sonucuna göre doktorunuz ile görüşünüz. Size gerekli tavsiyelerde bulunacaktır. Sağlıklı günler dileriz.

      • selvi diyor ki:

        Evet d vitamini testi yaptirdimyaptirdim 5.82 cikti.teşekkürler..

        • dradmin diyor ki:

          Merhaba,
          D vitamini sonucunuz oldukça düşük çıkmış. Bu konu ile ilgili doktorunuzla görüşünüz. Size gerekli önerilerde bulunacaktır. Sağlıklı günler dileriz.

  33. sibel diyor ki:

    PARAT HORMON 7.11.2014 16
    14 04 2015 10 SONUÇ ÇIKTI YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

    • dradmin diyor ki:

      Lütfen test sonuçlarınızı, çocuğunuzu muayene eden ve testleri isteyen doktorunuza gösteriniz. En doğru değerlendirme, klinik ve muayene bulguları ile beraber yapılan değerlendirmedir. Sağlıklı günler dileriz.

  34. sibel diyor ki:

    Merhaba 1 yaşında oğlum var hormon sonuçları

    7.11.2014
    TSH 1.2339 SerbestT3 4.15 serbestT4 1.03
    14.04.2015

    TSH 1.3959 serbestT3 3.87 serbestT4 1.09

    • dradmin diyor ki:

      Lütfen test sonuçlarınızı, çocuğunuzu muayene eden ve testleri isteyen doktorunuza gösteriniz. En doğru değerlendirme, klinik ve muayene bulguları ile beraber yapılan değerlendirmedir. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Yazınız

Spam Protection by WP-SpamFree